Φλόγα - Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Στην Φλόγα συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες και αγωνιζόμαστε για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Είμαστε δίπλα στις οικογένειες, μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες τους και στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους

Φλόγα καίει και θα καίει όσο υπάρχουν παιδιά που το έχουν ανάγκη και όσο έχουμε κοντά μας όλους εσάς.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση
της Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, με χρησιμοποίηση της πλατφόρμας Zoom
στις 2 Μαΐου 2020, στις 11.00 π.μ.
Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία
η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο
Σάββατο , 9 Μαΐου 2020, την ίδια ώρα.
Θέμα : Τροποποίηση Καταστατικού
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας

Αγαπητοί γονείς, 

Σε συνέχεια της μη πραγματοποίησης της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Μαρτίου 2020 λόγω μη συγκέντρωσης της απαιτούμενης απαρτίας, καθώς και της μη πραγματοποίησης της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης της 21/03/2020 λόγω εφαρμογής των μέτρων που ελήφθησαν από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας αποφάσισε τη σύγκληση νέας Έκτακτης Καταστατικής Συνέλευσης, στις 2/5/2020, ώρα 11.00, μέσω τηλεδιάσκεψης, με χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom (www.zoom.us), δυνάμει του άρθρου 33 παρ. 2 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 20.03.2020 (ΦΕΚ A' 68/20.03.2020) «Κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 κλπ.».

Οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος είναι:
1) σύνδεση στο Internet – ευρυζωνική σταθερή ή κινητή (4G ή 3G / LTE),
2) ηχεία και μικρόφωνο - ενσωματωμένο ή USB plug-in ή ασύρματο Bluetooth,
3) μια απλή κάμερα web ή κάμερα HD - ενσωματωμένη ή USB plug-in ή κάμερα HD ή βιντεοκάμερα HD με κάρτα λήψης βίντεο (προαιρετικά).

Η ανάγκη για την τροποποίηση/εκσυγχρονισμό του Καταστατικού προέκυψε, προκειμένου η Φλόγα να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να συμπεριλάβει στο καταστατικό της νέες λειτουργίες και δραστηριότητες. Η προτεινόμενη τροποποίηση δεν διαφοροποιεί τα βασικά χαρακτηριστικά του Συλλόγου που αφορούν τη φιλοσοφία, τους στόχους και τον εθελοντισμό των μελών της. Η παρουσία όλων θα είναι χρήσιμη.

Τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να στείλουν email στη Φλόγα (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), το αργότερο έως 2 ώρες πριν από την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, ήτοι έως Σάββατο, 2 Μαΐου 2020 στις 9.00 π.μ. Στη συνέχεια, θα ενημερωθούν μέσω προσωπικού email για τον σύνδεσμο ή και τυχόν κωδικούς μέσω των οποίων θα συνδεθούν για να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φλόγας


logo floga BIG

Η Φλόγα μέσα στην κρίση του COVID-19

Αυτές τις δύσκολες ώρες για όλους μας η Φλόγα συνεχίζει το έργο της.

Συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα δίπλα στις οικογένειές μας με την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, έτσι όπως εμείς μάθαμε να τη ζούμε, ανάμεσα στο Νοσοκομείο, τις θεραπείες, τις καραντίνες.

Προστατεύουμε τα παιδιά μας

Βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια και προστασία των παιδιών μας, που αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου. Γι’ αυτό:

 • Λειτουργούμε τους 4  ξενώνες μας με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Ζητήσαμε καθοδήγηση από τους γιατρούς μας και εφαρμόζουμε πιστά τις οδηγίες τους για να προστατεύσουμε τις 50 οικογένειες που φιλοξενούμε. Παιδιά και γονείς συνεργάζονται άψογα με το προσωπικό που παραμένει στη θέση του και φροντίζει με κάθε τρόπο τις ανάγκες τους.
 • Εντατικοποιήσαμε τη «Νοσηλεία στο Σπίτι».  Αυξήσαμε τις επισκέψεις σε όλη την Αττική και επεκτείναμε το πρόγραμμα και στα παιδιά των ξενώνων. Έτσι, μειώνουμε όσο γίνεται τις επισκέψεις των παιδιών στα εξωτερικά ιατρεία των τριών ογκολογικών τμημάτων του ΕΛΠΙΔΑ, περιορίζουμε τις μετακινήσεις των παιδιών και επομένως την έκθεσή τους στον κορωνοϊό.

Συνεχίζουμε το έργο μας

Παρά τις δυσκολίες,  εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας:

 • Ζητήσαμε από το ΕΚΠΑ  την ανανέωση για 1 ακόμα έτος της απασχόλησης 3 Ιατρών -Πανεπιστημιακών Υποτρόφων στα Ογκολογικά Τμήματα του ΕΛΠΙΔΑ (€ 65 χιλ.).   
 • Παραγγείλαμε και περιμένουμε την παράδοση μικροβιολογικού εξοπλισμού στο Τμήμα Μοριακής Διάγνωσης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», καθώς  και την προμήθεια ειδικών συσκευών για τη λήψη δειγμάτων αέρα και επιφανειών, κατόπιν αιτήματος του αιτήματος (κόστος € 45 χιλ.). 
 • Σε συνεργασία με το Χάρισε Ζωή (ΚΕΔΜΟΠ) έχουμε αποστείλει στην Αμερική 4.000 δείγματα μυελού των οστών για τυποποίηση.

Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας 

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η βοήθειά σας είναι πιο πολύτιμη από ποτέ.  Μπορείτε να μας βοηθήσετε με:

 • Ένα τηλεφώνημα στο 19813.
 • Κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς μας.
 • Αγορές από το Eshop μας (www.floga.org.gr)
 • Εθελοντική αιμοδοσία στα Νοσοκομεία Παίδων. 

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:  ΜΑΡΙΑ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗ 6974892588

Κοινότητα Facebook της Φλόγας

Προγράμματα της Φλόγας

 • 1
 • 2